Espoo tarvitsee puolustajansa

Me espoolaiset maksamme liki 200 miljoonaa euroa vuosittain muiden kuntien tukemiseen

Vapaus vaatii vaalijansa

Vapaus on tavoitetila, jota kohti yhteiskuntaa pitää rakentaa

Uskalletaan epäonnistua

Byrokratialla on toisinaan tapana torpata hyvät ideat


Last Posts

Seurakuntavaalit 2018

Kävin eilen valokuvauksessa seurakunnan tilauksessa. Olen siis ehdolla seurakuntavaaleissa 2018. Asiaa ei tarvinnut kauaa miettiä; onhan evankelisluterilainen seurakunta tuttu toimintaympäristö minulle. Tälläkin hetkellä olen ollut etsivää nuorisotyötä tekevässä Saapas-partioinnissa ja aloittelen kirkkoväärtinä lähiaikoina.

Miksi ehdokas kannattaa valita puoluetta tunnustuvalta listalta? Siksi, että suuri osa seurakuntaneuvostojen, kirkkovaltuustojen ja kirkkoneuvostojen päätöksistä liittyvät rahaan, esimerkiksi kiinteistöt – niiden ylläpito, remontoinnit yms. Äänestäjä ei voi tietää, miten höveleitä rahankäyttäjiä ”geneerisiltä” listoilta löytyy. Itse lähden siitä, että kirkon pitää panostaa seinien sijaan ihmisiin.

Kokoomus tarkoittaa ryhmittymää, joka koostuu ihan tavallisista ihmisistä. Se näkyy esimerkiksi siinä, että listalla olevat ihmiset eivät edusta mitään ääripäitä. Naispappeuden vastustajat, homovastaiset ja muut tiukkapipoiset löytyvät todennäköisemmin joltain muulta listalta. Oma kantani avioliittoon on se, että niin kauan kuin esimerkiksi kirkkolaki hyväksytään Suomen eduskunnassa, ei kirkko voi pullikoida maallista lainsäädäntöä vastaan. Asian pitäisi ratkaista niin kuin naispappeuden kanssa aikoinaan, eli että kirkko siunaa ihan kaikki avioliitot, mutta yksittäinen pappi voi kieltäytyä siunaamisesta.

Olen sitoutunut Kokoomuksen ja valitsijayhdistyksemme vaaliteemoihin. Henkilökohtaiseksi vaaliteemaksi nostaisin nämä kolme pointtia:

1)     Panostetaan ihmisiin seinien sijaan. Espoossa seurakuntien strategia lähtee siitä, ettei enää uusia rakennuksia rakenneta, vaan jos lisää tilaa tarvitaan, pyritään hankkimaan vuokratila. Olisin tarkka myös vuokratilojen suhteen – tarvitaanko niitä todella?

2)     Kirkko ei voi pullikoida maallista esivaltaa vastaan. Apua pitää tarjota kaikin käytettävissä olevin keinoin, mutta esimerkiksi kielteisen turvapaikkahakemuksen saaneita ei voi alkaa piilottelemaan kirkon tiloihin.

3)     Seurakunnan pitää olla erittäin tarkka siitä, millaisia ”kolmansia osapuolia” se päästää käyttämään resurssejaan, esimerkiksi kiinteistöjä. Millaisia tahoja päästetään pitämään tilaisuuksiaan kirkon tiloissa? En halua nähdä Espoossa yhtään huijarirukoilijaa tai esimerkiksi ns. eheytyshoitoja tarjottavan. Sen sijaan tiloja pitää antaa esimerkiksi herätysliikkeiden käyttöön.


Comments